De Jachthaven

De jachthaven van Jachtwerf Nerushoek ligt praktisch in het hart van Terherne. Er zijn 50 vaste huurligplaatsen, waarvan 16 schiphuizen en er is een passantensteiger van ruim 90 meter.

jachthaven 1

De haven ligt aan de Terhernster Poelen. Binnen 5 minuten varen bent u op het Sneekermeer en binnen een half uur bent u op het Pikmeer bij Grou. De ligging van de haven is centraal gelegen en daardoor ideaal voor watersporters die de meren van Friesland willen verkennen.

Op de jachthaven zijn diverse voorzieningen. U kunt vanaf elke ligplaats aansluiten op elektra en watertappunten. Aan wal zijn douche- en toiletgebouwen. Voor uw gemak is de haven uitgerust met het payjack-systeem. De payjack is een sleutel die u voor alle voorzieningen kunt gebruiken. U hoeft dus nooit meer te zoeken naar kleingeld voor elektra en water. Daarbij betaalt u voor wat u gebruikt en geen cent meer.

  • STROOM

Met behulp van uw payjacksleutel kunt u gebruik maken van de voorzieningen op Jachthaven Nerushoek. Een van de mogelijkheden is om een walstroomvoorziening in gebruik te nemen. De walstroompunten vindt u verspreidt over de steigers. U kunt hiervan gebruik maken op de volgende manier:

* Steek uw scheepsstekker in een vrije aansluiting waarvan de teller op nul staat
* Steek nu uw payjacksleutel in het daartoe bestemde contact. De teller begint nu te lopen.      Wanneer de teller het gewenste aantal kilowatts heeft bereikt neemt u de payjacksleutel        uit het contact (1 of 2 KWh is voldoende voor 1 nacht)
* Bij vertrek steekt u uw payjacksleutel weer in het contact waarbij u door op de knop er            onder te drukken in één keer het restant aan kilowatts weer terug schrijft op uw                      payjacksleutel (teller staat weer op nul). U betaalt dus puur voor het gebruik en laat geen      kilowatts achter op de paal.

Onthoud: nul nemen bij aanvang en nul maken bij vertrek!

  • DOUCHEN

Douchen is gratis op onze jachthaven !!!

  • WATERTANKEN

Op de steigers zijn zeven punten waar u met uw payjacksleutel water kunt tappen. U kunt deze punten herkennen aan de blauwe slangen. De eerste vindt u naast het toiletgebouw en het tweede watertappunt staat op de buitensteiger. U gebruikt deze watertappunten als volgt:

* zodra u uw payjacksleutel in het daartoe bestemde contact steekt kunt u gebruik maken        van de koudwaterkraan.
* Wanneer u uw payjacksleutel weer uitneemt, stopt de toevoer van koud water. Let op,            zolang de sleutel in het contact zit, worden er kosten afgeschreven.

Het Dorp

Als u onze haven bezoekt, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in het dorp. U loopt binnen enkele minuten naar het centrum. In het dorp is een supermarkt die in de zomer ook op zondag is geopend. Er zijn diverse cafés, eetgelegenheden en terrassen. Ook voor uw kinderen zijn er diverse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een speelstrand midden in het dorp, maar u kunt ook samen met hen een kijkje nemen op het avontureneiland van de Kameleon!

Kortom, onze haven biedt voor elke watersporter wat wils!

 jachthaven onder